Te-ai chinuit un an să găsești numele perfect pentru copilul tău doar ca să i se zică „grasu”

Te-ai chinuit un an să găsești numele perfect pentru copilul tău doar ca să i se zică „grasu”

Salut, Claus aici,

 

Și gluma din titlu m-a făcut să râd cu lacrimi. Ni se spune că nu trebuie să ne pese ce zic ceilalți, și sunt perfect de acord…cu mici excepții. Trebuie să îți pese ce spun oamenii pe care-i iubești sau cei pe care îi admiri…oamenii importanți pentru tine.

Dacă îți rog soția sau soțul să te descrie în 5 cuvinte, care crezi că ar fi acelea? Cel care repară orice computer, cel amuzant, cel veșnic nemulțumit, antreprenorul, corporatistul, pasionatul de mașini? Tu cine ești? Pentru tine, și apoi pentru oamenii din viață ta?

De cele mai multe ori, cele două nu seamănă între ele dintr-un motiv simplu…că acțiunile oamenilor nu corespund cu ideea pe care o au ei înșiși despre ei. Pe de altă parte, imaginea pe care o au ceilalți despre tine se bazează în cea mai mare măsură pe ceea ce faci, acțiunile tale.

Am să îți zic lucrul care mă motivează cel mai tare în tot ce fac. Fie că e afacerea pe Amazon, cursul setUP sau chiar wakeboarding. Este lucrul la care mă gândesc atunci când am de luat orice decizie importantă: Ce părere ar avea fiica mea despre asta?

Cand lucrăm la corporație, și ea era micuță de tot, îmi imaginam cum următorii 10 ani plec aproape zilnic la muncă, și mă întorc după 10 ore obosit și fără chef. Știam că toată lumea face așa, dar nu îmi plăcea ideea de a fi obligat să trăiesc o treime din viață departe de ele.

Bineinteles că nu e motivul principal pentru care mi-am început „cariera” de antreprenor. Voiam bani, libertate, timp liber și control absolut (unul dintre cele mai frustrante aspecte ale muncii la corporație este când vezi că acei oameni cu care lucrezi dau randament scăzut și efectiv nu ai cum să îmbunătățești procesul, deși tu îți dorești din tot sufletul)…pe lângă asta mi-a plăcut și ideea de a construi de la zero un brand de succes.

Dar decizia am luat-o și gândindu-mă la ce spune despre mine. Sunt omul care a stat confortabil în lumea salariilor medii pe economie, sau sunt omul care a pus mâna pe mistrie (tastatură?) și a construit ceva.

Evident că există sansă să eșuez, dar m-am gândit că dacă nu voi încerca niciodată nimic, voi regreta. Și surpriză! A fost mult mai ușor decât mi-am imaginat. Să ne înțelegem, că eram pregătit psihic să trag și cu dinții că să nu îi dezamăgesc pe cei din jurul meu sau pe mine.

Nu sunt eu cel mai curajos om din lume, îl aveam pe Hudi că să mă ghideze. El a intrat de capul lui și a reușit, ceea ce pentru mine rămâne o dovadă de ambiție și curaj cum rar am văzut. Eu am fost în valul 2.0, printre primii, dar nu chiar.

Tu ai fi valul 5.0 🙂

Scriu acest articol pentru că mai sunt doar 5 zile pentru înscrieri, dar e ora 6 dimineață acum, sunt obosit și am gânduri filosofice :))

Nu poți convinge pe nimeni să facă ceva ce nu își dorește. Toți cei care s-au înscris până acum la SetUP sunt oameni care s-au gândit „dar eu de ce naiba nu fac asta?”. APARENT sunt foarte mulți oameni care au ambiții mari și nu știu exact pe ce cale să meargă. Așa eram și eu până când mi-a făcut Hudi PITCH-ul cu Amazonul.

Am fost cel mai sceptic. Niciunul dintre mailurile pe care le-am primit până acum de la oameni neîncrezători nu se ridică la nivelul de neîncredere pe care l-am avut de la început și cu care l-am „terorizat” pe Hudi. „Bine omule, dar eu am un copil de crescut! Dacă nu vând nimic?”

Hudi, calm tot timpul, râdea și zicea, „Și dacă le vinzi mai greu, tot îți recuperezi banii. Nu ai cum să dai cu fundul de pământ.”

Mi-a arătat contul lui de 20 de ori, m-a lăsat să mă plimb prin setările de la Amazon, mi-a explicat toți pașii…tot nu eram convins. Și m-a lăsat în pace.

„Dacă nu vrei, asta e” mi-a zis, și a fost fix momentul în care am știut că de fapt vreau. Nu am zis nimic pe loc, am mers acasă, am dormit prost, am fost la lucru, unde am căutat pe net statistici despre Amazon, am ajuns acasă și l-am sunat să îi spun că mă bag.

Am tot zis că nu e pentru toată lumea, și îți zic și eu cum mi-a zis Hudi mie: Dacă nu vrei, asta e!

Dar dacă după ce decizi să dai unsubscribe la mailurile noastre și să îți vezi de jobul tău sau de afacerea ta…și tu te gândești tot la Amazon, dacă nu dormi bine, sau, pur și simplu, te gândești de 2 ori pe săptămâna să îți dai demisia, poate ești fix în situația mea.

Mai ai timp doar până vineri că să te gândești.

Scuze pentru mesajul lung, uneori devin vorbăreț (în scris) când sunt obosit.

Te înscrii AICI, dacă ai și tu insomnii :))

 

De la ora 6 jumate,

Claus


Citește mai mult

Leave a Reply

1 Comment on "Te-ai chinuit un an să găsești numele perfect pentru copilul tău doar ca să i se zică „grasu”"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Ion Novac
Guest

Draga Claus ..Msy frumos de efortul care l-ai facut si mi-ai trimis acest email. Momentan sant prins in ceva deplasari si nu am tot timpul internet iar pe telefon sa citesc ma deprima. Sant convins de ceeace imi scrii dar pentru o perioada voi lipsi din tara. Voi pleca in tara lui …Amazon si revin in Ianuarie. Fac tot posibilul sa tinem legatura si inca odata iti multumesc de bunele intentii. Novac

wpDiscuz