Cum să îţi găseşti curajul de a fi independent

Cum să îţi găseşti curajul de a fi independent

Hudi aici.

Înscrierile la SetUP 6 încep în 2 martie. Toată lumea e entuziasmată şi pusă pe treaba. Asta e super mişto, în special că energia creşte de la o ediţie la alta. Între noi fie vorba, şi noi devenim mai buni, iar odată cu noi, şi cursul. Ne bucurăm că avem foarte mult feedback pozitiv.

Pentru început, vreau să vorbim puţin despre fantezii şi frică.

Ştii de ce au avut aşa mare succes filmele de acţiune cu Bruce Willis sau Liam Neeson? Le ştii şi tu, alea cu un om rebel care merge de unul singur şi pedepseşte o armată de oameni răi salvând o femeie frumoasă între timp…

Pentru că este o fantezie. Iar noi când ne uităm, ne imaginăm în detaliu cum ne răzbunăm pe toţi oamenii care ne-au supărat vreodată. Ne răzbunăm pe şef, pe oamenii care nu ne repsectă, pe taximetriştii care nu au să îţi dea rest, pe soacră sau colegii de lucru… E o fantezie în care ne folosim puterea, pentru că unii oameni reuşesc să evadeze din vieţile lor doar în imaginaţie. În rest, nu se schimbă nimic.

Eu la un moment dat mi-am pus o întrebare simplă: ce vreau?

E o întrebare mult mai grea decât pare, pentru că trebuie să faci abstracţie de toate piedicile reale sau imaginare pe care le ai. Când te întrebi ce vrei, trebuie să îţi imaginezi superlativul. Ce vrei de la viaţa ta? Cum ai vrea să trăieşti? Ce viaţă ar trebui să ai că să te poţi uita la un film de acţiune şi să nu ai nicio trăire? Să nu vrei să te răzbuni pe nimeni, să nu fii supărat pe cei din jur sau pe propria ta viaţă.

M-am întrebat ce vrea Hudi.

Eu iubesc experienţele şi oamenii. Asta mi-a fost destul de clar de când eram adolescent. Dar nu era atât de simplu.

Pentru a te bucura de experienţe, ai nevoie de timp, bani şi oameni, deoarece experienţele sunt mai bune atunci când le împarţi cu oamenii pe care îi iubeşti.

Mi-am dat seama că totul porneşte de la independenţă. Că, în primul rând, trebuie să fii liber că să poţi merge oriunde, oricând şi cu oricine. Trebuie să iei singur toate deciziile şi să fii responsabil pentru viaţa şi fericirea ta.

Majoritatea prietenilor mei erau complet pesimişti. “Nu ai cum, nu aşa merge treaba, o s-o dai în bară, o să te întorci înapoi la corporaţie mai sărac decât ai plecat.”

Dar nu m-am întors!

Probabil mulţi îţi vor spune asta, dar depinde de tine pe cine laşi să te influenţeze şi în ce măsură. Prima piedică eşti chiar tu. Dacă eşti convins că nu vei avea niciodată bani, nu o să ai. Dacă eşti convins că nu o să ajungi niciodată independent, nu o să iei nicio decizie în acea direcţie.

M-am gândit care ar putea fi convingerile şi temerile pe care le au oamenii când se gândesc să îşi înceapă un business. Iată o lista cu cele mai importante:

 • N-o să mă descurc
 • Nu am suficienţi bani ca să fac asta
 • Sistemul este prea corupt
 • Legislaţia şi birocraţia sunt prea complicate pentru mine
 • Nu am timp pentru aşa ceva
 • Nu pot să fac asta singur
 • Ce se va întâmpla dacă eșuez? Mai bine nu încerc

Eu îţi voi zice un singur lucru: gândeşte-te la ce te blochează pe tine (fie că e vorba de Amazon sau de alt plan pe care îl ai). Mai gândeşte-te şi că:

 • Sunt mulţi proşti cu afaceri de mare succes
 • Sunt mulţi oameni care au reuşit, în ciuda dificultăţilor (ca mine, de exemplu
 • Sunt multe afaceri cinstite în sistemul ăsta corupt
 • Sunt multe afaceri de succes, în ciuda birocraţiei şi a legislaţiei proaste
 • Probabil că ai mult mai mult timp decât crezi – cât timp pierzi pe Facebook? Cât timp pierzi la o bere sau pur şi simplu blocat în trafic?
 • Mai bine un eşec cinstit, decât să te urăşti că nu ai avut curajul vreodată de a încerca orice.
 • Nu trebuie să o faci singur

Multă lume nu are curajul de a face un plan concret de acţiune, de a-şi construi o viaţă de succes.

Mare atenţie: ce am scris mai sus ni se aplică tuturor în proporţii diferite, şi mie, şi ţie, şi ospătarului şi preşedintelui. Şi la şefi, şi la angajaţi. Dar unii oameni depăşesc mai uşor barierele şi se lupta pentru succes. Alţii nu.

Am primit o grămadă de mailuri şi mesaje pe Facebook în care oamenii îmi spuneau: Hudi, mi-ar plăcea să mă înscriu la SetUP, dar nu am timp, bani, nu sunt în stare, mi-e frică etc.

Răspunsul meu este: OK, nu te înscrie.

SetUP nu e pentru toată lumea, sellingul pe Amazon nu e pentru toată lumea.

Dar ai grijă să iei decizia din motivele bune, nu de frică. Gândeşte la rece viaţa ta, unde eşti şi unde vrei să ajungi, pentru că altfel te vei trezi uitându-te noaptea la Pro TV la reluările filmelor cu Steven Seagal sau Stallone, visând să calci în picioare o armata de oameni.

Acum, pentru cei care sunt interesaţi de ideea SetUP, de a-şi face propria afacere online:

Noi am făcut un program care îţi dă totul mură-n gură. Am încercat (cu o rată de succes foarte bună), să acoperim orice variabilă. Să discutăm despre orice ar putea merge prost şi să rezolvăm problema înainte că ea să apară. Totul este foarte simplu şi explicat în detaliu.

Am adus şi mentori care să te ghideze, care să răspundă la întrebări şi să vorbească din propriile lor experienţe.

Dacă tu ai temerile de mai sus, dacă ţi-e frică să începi o aventură cu Amazonul, să ştii că noi dăm 110%, ca să nu ai nicio problema.

Te învățăm ce înseamnă să faci cercetare de piaţă, să îţi alegi un produs, să vorbeşti cu un producător, să îl listezi, şi cum să optimizezi vânzările ulterioare.

Să ştii că este o reală plăcere să lucrăm cu români care vor să construiască ceva bun şi durabil, şi ne bucurăm enorm să îţi putem oferi tot ce ştim noi până în acest moment.

Şi îţi mulţumim pentru faptul că eşti aici şi ne citeşti!

Ca să te înscrii pe lista de așteptare pentru incubatorul nostru de afaceri pe Amazon, click aici: http://amzsetup.ro/prezentare-curs/

Cu drag, Hudi!

Citește mai mult

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz